راهنمای لباس نوزاد و شیرخوار

« راهنما و دانستنی‌ها »

برای خریدن لباس کودکان لازم است به نکاتی مهم‌ توجه کنید و فقط زیبایی آن را در نظر نگیرید. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:

به سایز لباس‌ها توجه کنید: سایزبندی‌ لباس کودکان را یاد بگیرید. سایزبندی‌ لباس کودکان نیز مثل بزرگسالان از برندی به برند دیگر یا از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و عددی که روی برچسب لباس می‌بینید نشانگر این نیست که کودکتان باید چقدر رشد کرده باشد. وقتی شک دارید بهتر است سایز بزرگ‌تر را بخرید، زیرا شما می‌توانید پاچه‌های شلوارش را بالا بزنید یا تی‌شرت‌های خیلی بلند را داخل شلوار بگذارید تا کمی بعد با بزرگ‌تر شدن کودک اندازه شود.

تعداد زیادی لباس نخرید: در هر بار خرید تعداد کمی لباس بخرید. شما معمولاً به داشتن تعداد زیادی لباس سایز نوزادی نیاز ندارید، زیرا خیلی زود برای کودکتان کوچک می‌شود. همچنین تا وقتی نوزاد به دنیا نیاید و او را نبینید، نمی‌توانید بفهمید که باید چه سایزی برایش بخرید.

به جنس پارچهٔ لباس دقت کنید: پارچه‌های نرم بگیرید. نوزادان پوست حساسی دارند. برخی کارشناسان توصیه می‌کنند که پارچۀ لباس بچه‌ها باید تمام‌پنبه باشد، هرچند پارچه‌های ترکیبی نرم از جنس پنبه همراه با الیاف دیگر هم برای بسیاری از بچه‌ها مناسب است. پارچه‌های ارگانیک از پارچه‌های تمام‌پنبه و ترکیبی هم نرم‌تر است، اما معمولاً گران‌تر هم هست.

برچسب لباس‌ها را بررسی کنید: لباس‌هایی که برچسب اطلاعات مربوط به اندازه و شست‌وشوی لباس، داخل یقهٔ آنها نوشته شده است، گاهی باعث حساسیت پوستی می‌شود. بهتر است برچسب لباس روی یقهٔ آن نباشد. اگر هم بعد از استفاده، پوست کودکتان در آن ناحیه قرمز شد، می‌توانید این برچسب‌ها را به شکلی که تیز نشود و تن کودک را آزار ندهد قیچی کنید.

شکل پوشاندن لباس را در نظر بگیرید: با آنکه پوشاندن لباس به نوزادان کار زیاد سختی نیست، اما لازم است به اینکه یک لباس چقدر راحت پوشیده و بیرون آورده می‌شود دقت کنید. وقتی یک ووروجک پرتحرک دارید، دگمه‌های یک لباس می‌تواند اضافه باشد. دگمه‌های فشاری و زیپ‌های خیلی ظریف برای بستن راحت‌تر است. برخی لباس‌ها، دگمه‌های آهن‌ربایی دارد که دیگر مشکل گیر کردن زیپ هم پیش نمی‌آید. همچنین لباس‌های بخرید که گردنشان کشی است و در قسمت یقه، دگمه‌های فشاری دارد. این لباس‌ها به راحتی و بدون فشار از سر نوزاد پایین می‌رود.

به عوض کردن پوشک هم فکر کنید: بیشتر لباس‌های سرهمی بدون جوراب،‌ زیر قسمت پوشک بچه دگمه دارد که می‌توانید آن را باز و پوشک را عوض کنید. بهتر است به جای سرهمی‌های یک‌تکه که این ویژگی را ندارد، بیشتر از این سرهمی‌ها بخرید که در قسمت پوشک دگمه‌ دارد و راحت باز می‌شود. حتی سرهمی‌هایی که علاوه بر این دگمه‌ها در قسمت یقه یک تای پاکتی دارد، هم به راحتی از سر کودک پایین می‌آید و هم در صورت کثیف شدن راحت‌ خارج می‌شود، بدون اینکه با سر کودک تماس پیدا کند.

برای شلوارها، به دنبال کمر کشی باشید: ممکن است وسوسه شوید که یک شلوار جین آبی درست شبیه شلوار خودتان را برای کودک بخرید که زیپ یا دگمه داشته باشد، اما اگر کمر شلوار کودکان کوچک کشی نباشد، پوشاندن و درآوردن آن ممکن است برایتان اصلاً کار سرگرم‌کننده‌ای نباشد.

.

نکات ایمنی مهم در مورد لباس کودکان

برخی از لباس‌های نوزادان یا کودکان بزرگ‌تر استانداردهای ایمنی را ندارد که بهتر است از خرید آنها خودداری کنید. همچنین لازم است که والدین نکات مهم در مورد ایمنی لباس کودکان را بشناسند که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

لباس‌های بدون تزیینات و ساده بخرید: هر چیزی که بتواند از لباس کودک جدا شود می‌تواند خطر خفگی ایجاد کند. این موارد شامل کراوات، دگمه، گل یا طرح‌های برجستهٔ لباس و غیره است. لباس‌های کودک بهتر است این موارد را نداشته باشد. اگر هم لباسی با این نوع تزیینات دارید، ابتدا آنها را محکم بکشید تا مطمئن شوید که سفت چسبیده‌ است.

بندهای لباس کودک را جدا کنید: بندهای دور کمر و یقه نیز می‌تواند ریسک خفگی داشته باشد. همچنین می‌تواند به وسایل بازی یا مبلمان هم گیر کند. کارشناسان توصیه می‌کنند که کلاً لباس‌های بنددار برای کودکان شیرخوار نخرید. اگر لباسی دارید که دور گردنش بند دارد، حتماً آن را جدا کنید. بندهای کمر را هم بررسی کنید تا مطمئن شوید که خوب دوخته شده‌‌ است و نمی‌تواند از هر طرف بیشتر از هشت سانتی‌متر بیرون کشیده شود.

پیله‌ها و تورها را کم کنید: سعی کنید پیله‌ها، چین و تورها و دیگر تزیینات دور یقهٔ لباس‌ها را در ۱۲ ماه اول زندگی کودک بردارید یا کم کنید. همچنین لباس کودکان شیرخوار نباید سوزن‌دوزی و گل‌دوزی روی قفسۀ سینه داشته باشد، به ویژه اگر لایۀ داخلی آن که روی سینه قرار می‌گیرد، ناصاف و برجسته است. همۀ اینها می‌تواند باعث خارش و حساسیت پوستی در کودکان شود.

لباس‌های خیلی تنگ نخرید: لباس‌های نوزاد نباید تنگ باشد و خیلی به بدنش بچسبد، باید خیلی کم و مختصری آزادتر باشد. برخی کارشناسان می‌گویند لباس‌های کودکان بین ۹ تا ۱۴ ماهگی بد نیست اگر از پارچۀ نسوز باشد یا آن‌قدر گشاد نباشد که به اجاق یا هر چیزی بگیرد و باعث ایجاد سوختگی کودک شود اما این قانون برای کودکان ۹ ماهه و کمتر وجود ندارد، زیرا آنها قبل از یادگیری غلت خوردن و راه رفتن، احتمال کمتری برای تماس با آتش دارند.

نخ‌‌های اضافهٔ لباس را بگیرید: مراقب نخ‌ها و حلقه‌های آویزان لباس‌ها باشید، به ویژه در جوراب‌ یا جیب‌ها که ممکن است این نخ‌ها به راحتی دور انگشتان خیلی کوچک کودکتان بپیچد و باعث گریه کردن کودک شود.

لباس‌ها را قبل از استفاده بشویید: اغلب به لباس‌های نو مواد شیمیایی زده می‌شود تا شق و رق به نظر برسد. لازم و ضروری است که تمام لباس‌های کودکان را قبل از اولین استفادهٔ آنها بشویید و نکات ایمنی را نیز هنگام شستن لباس‌ها راعایت کنید.

 مناسب با فصل خرید کنید؛ برای مثال اگر کودک متولد اسفند است، پس به زودی بهار را در پیش دارد و لازم نیست لباس های ضخیم زمستانی برایش تهیه کنید، بلکه لباس های بهاره نیاز دارد و لباس های ضخیم را باید برای شش تا نه ماهی یا نه تا دوازده ماهگی بخرید.

متناسب با رشد بچه خرید کنید. اکثر بچه ها همان طور که گفتم مثل لوبیای سحرآمیز رشد سریعی دارند، به ویژه در سه ماهه نخست. بنابراین لباس هایشان سریع کوچک می شود؛ پس برای زیر سه ماهگی زیاد لباس نخرید، در نهایت سه دست بلوز و شلوار راحت با سه تا زیرپوش زیردکمه دار. ولی برای شش تا دوازده ماهگی که کودک غذاخوردن را آغاز می کند و لباس هایش بسیار زیاد کثیف و لک می شود، لباس بیشتری نیاز دارد.

حتما زیرپوش های زیر دکمه دار بخرید. این زیرپوش ها خیلی مفیدند؛ از سویی باعث می شوند که پهلوی بچه پوشیده بماند و سرما نخورد؛ از سوی دیگر هنگامی که کسی کودک را در آغوش می گیرد، ممکن است بلوز بچه بالا رفته و دست شخص روی پوست لطیف پهلوی بچه قرار گیرد و بچه اذیت شود.با پوشیدن این زیرپوش ها از این مشکل جلوگیری می شود. همچنین این زیرپوش ها باعث می شوند که پوشک بچه خوب بماند و آویزان و شل نوشد؛ از سویی دیگر لازم نیست بچه شرت بپوشد و یک کش کمتر روی کمرش فشار می آورد؛ در نهایت این زیرپوش ها باعث می شوند که شلوار بچه کمتر از کمر سر بخورد و ثابت می ماند. زیرپوش زیردکمه دار را برای فصل سرما آستین حلقه ای بخرید که با یک بلوز بپوشد، ولی برای فصل گرما آستین حلقه ای یا آستین کوتاه می تواند بپوشد.

مجموعه های چند تکه نخرید. برخی از اقلامی که در این مجموعه ها موجود است، اصلا به کار نمی آیند، پس بهتر است متناسب با آنچه نیاز دارید خرید کنید.

اگر سرهمی می خرید، سعی کنید از نوع بدون جوراب آن باشد؛ زیرا کودک سریع قد می کشید و نوع با جوراب آن سریع کوتاه می شود؛ بچه هم راحتی نخواهدبود (تصور کنید خودتان سرهمی از گردن تا کف پا پوشیده باشید. چه احساسی خواهیدداشت؟!)

برای نوزاد تا زیر یک ماهگی حتما کلاه نخی تهیه کنید. چون ملاج نوزاد تا مدت ها نرم و شل است و باید پوشانده شود تا هم سرما نخورد و هم اطرافیان به ویژه بچه ها از سر کنجکاوی دست نزنند؛ دست و ضربه زدن به این ناحیه از سر نوزاد خیلی خطرناک است.

لباس مهمانی زیاد نگیرید. یکی دو تا کافی است؛ زیرا معمولا نی نی کوچولوها مهمانی نمی روند. حالا اگر موردی پیش آمد، همان موقع به سلامتی خرید کنید که اندازه اش باشد.

بلوزهای یقه فرشته بگیرید. معمولا سر بچه نسبت به بدنش بزرگ است. موقع پوشیدن لباس یقه آن در سر بچه گیر می کند و اذیت می شود؛ اما یقه فرشته خیلی خوب و گشاد و البته زیباست و به راحتی از سر بچه رد می شود.

در خرید جوراب دقت کنید که کش خیلی سفتی نداشته باشد. پوست بچه ها خیلی حساس و ظریف است و کش سفت جوراب اذیتشان خواهدکرد.

.
منابع:

.https://madarsho.com
.http://namnak.com

error: Alert: Content selection is disabled!!